Verhuizen

U wilt groter wonen, in het centrum of juist aan de rand. Om uw woonwens te vervullen, is de kans aanwezig dat u moet verhuizen.

Huur opzeggen

Huurt u een woning van ons? Dan moet u de huur opzeggen. Na de huuropzegging ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging.

Inspectie

Onze medewerker voert een inspectie uit in uw woning. We geven daarbij precies aan hoe u uw woning bij vertrek achter moet laten. U hoort dan bijvoorbeeld ook of u zelf aangebrachte aanpasingen mag laten zitten. Op de laatste verhuurdag levert u vervolgens de sleutels in.

Woonduur

U opgebouwde woonduur vervalt wanneer u een andere (huur)woning betrekt.

Huurachterstand en verhuizen binnen het bezit van Vechtdal Wonen?

Heeft u een huurachterstand maar toch de wens te verhuizen naar een andere woning binnen het bezit van Vechtdal Wonen? Zorg er dan voor dat de huurachterstand volledig is betaald vóórdat u reageert op ons woningaanbod. U komt bij ons alleen voor een woning in aanmerking als u op het moment van reageren geen huurachterstand heeft. Dit houdt in dat de huurbetaling niet later is ontvangen dan is vastgelegd in de door u getekende huurovereenkomst. Meestal is dit de 1e van de maand. Uitgezonderd zijn de huurders waarmee in het verleden afwijkende afspraken zijn gemaakt.

Huurachterstand en verhuizen buiten het bezit van Vechtdal Wonen?

Bijna alle woningcorporaties in Nederland werken met een verhuurdersverklaring. Als u in aanmerking komt voor een woning, wordt gevraagd om een verhuurdersverklaring van Vechtdal Wonen in te leveren. Indien u op dat moment een huurachterstand heeft, vermelden wij dit op deze verklaring. Dit geldt ook als een huurachterstand onlangs door u is voldaan of dat er in het verleden vaker sprake is geweest van betalingsachterstand(en).

Trek aan de bel

Problemen met de huurtoeslag, onverwachte rekeningen, plotselinge ziekte en werkloosheid. Er kunnen zich verschillende situaties voordoen waardoor u plotseling minder te besteden heeft. Het kan zijn dat het u hierdoor niet lukt de huur op tijd te betalen. Als de huurbetaling door ons niet op tijd is ontvangen, sturen wij u een herinnering met het verzoek het openstaande bedrag alsnog zo snel mogelijk over te maken. Hierbij gaan wij ervan uit dat u naast de herinnering de huur van de volgende maand weer op tijd voldoet. Schroom niet om contact met ons op te nemen, zodat wij met u tijdig een regeling kunnen treffen.


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.