Verhuizen

U wilt groter wonen, in het centrum of juist aan de rand. Om uw woonwens te vervullen, is de kans aanwezig dat u moet verhuizen.

Huur opzeggen

Huurt u een woning van ons? Dan moet u de huur opzeggen. Na de huuropzegging ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging.

Inspectie

Onze medewerker voert een inspectie uit in uw woning. We geven daarbij precies aan hoe u uw woning bij vertrek achter moet laten. U hoort dan bijvoorbeeld ook of u zelf aangebrachte aanpasingen mag laten zitten. Op de laatste verhuurdag levert u vervolgens de sleutels in.

Woonduur

U opgebouwde woonduur vervalt wanneer u een andere (huur)woning betrekt.

Betaal uw huurachterstand voordat u reageert op ons woningaanbod

U komt bij ons namelijk alleen voor een woning in aanmerking als u op het moment van reageren geen huurachterstand heeft. Dit houdt in dat de huurbetaling niet later is ontvangen dan is vastgelegd in de door u getekende huurovereenkomst. Meestal is dit de 1e van de maand. We maken een uitzondering voor huurders waarmee we in het verleden afwijkende afspraken maakten.

Wij vermelden een huurachterstand op uw verhuurdersverklaring

Als u buiten het bezit van Vechtdal Wonen in aanmerking wilt komen voor een woning, moet u deze verhuurdersverklaring laten zien. Bijna alle woningcorporaties in Nederland werken hiermee. We vermelden een huurachterstand ook als die al door u is voldaan. Ook vermelden we op uw verhuurdersverklaring eerdere betalingsachterstand(en).

Trek aan de bel als het u niet lukt om de huur op tijd te betalen

Problemen met de huurtoeslag, onverwachte rekeningen, plotselinge ziekte en werkloosheid. Er kunnen verschillende situaties zijn waardoor u plotseling minder te besteden heeft. Het kan zijn dat het u hierdoor niet lukt de huur op tijd te betalen. Als de huurbetaling door ons niet op tijd is ontvangen, sturen wij u een herinnering met de vraag het openstaande bedrag alsnog zo snel mogelijk over te maken. Hierbij gaan wij ervan uit dat u naast de herinnering de huur van de volgende maand weer op tijd voldoet. Lukt dat niet? Neem gerust contact met ons op! Dan kijken we met u naar een betalingsregeling.


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.