Jongerenhuisvesting

Wij bieden woningen speciaal voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Op in totaal vijf locaties in Hardenberg, Slagharen en Bergentheim zijn de woningen alleen beschikbaar voor jongeren tót 23 jaar.

Daarnaast hebben we woningen waar jongeren geen voorrang krijgen maar die wél toegankelijk zijn voor hen. Hier ligt de huur namelijk onder huurtoeslaggrens van € 417,34. Dit betekent dat de jongeren huurtoeslag kunnen aanvragen.

Sta je bij beide woningcorporaties ingeschreven? Dan voegen wij je inschrijvingen samen.

Je behoudt de langste inschrijfduur.

Sta je nog niet ingeschreven?

Als je nog geen woning van Vechtdal Wonen huurt en je bent 18 jaar of ouder dan kun je je gratis inschrijven als woningzoekende op Thuistreffervechtdal.nl

Al huurder?

Huur je al een woning van ons en ben je op zoek naar een andere woning, dan moet je je opnieuw als woningzoekende inschrijven. Je kunt gewoon reageren op ons woningaanbod via ThuistrefferVechtdal.nl. De datum waarop je je huidige huurcontract met ons afsloot, is dan uw inschrijfdatum.


Vanaf 30 januari kun je reageren op een huurwoning via www.thuistreffervechtdal.nl

Op ThuistrefferVechtdal.nl kun je het aanbod huurwoningen bekijken.

Zie je een woning die u past? Dan kun je direct reageren. Elke woning staat 4 dagen open voor reacties. Er staat per woning aangegeven hoe lang je nog kunt reageren. Je kunt op maximaal 2 woningen tegelijk reageren.

Let op

Het woningaanbod wordt elke dag aangevuld en ververst! Je kunt zelf een tipbericht instellen. Heb je bijvoorbeeld interesse in een jongerenwoning in Hardenberg? Dan krijg je een e-mail wanneer er een woning beschikbaar is.

Jongerenwoningen

Uiteraard mag je op elke vrijgekomen woning reageren maar we hebben een paar locaties die speciaal bedoeld zijn voor jongeren.

Dit zijn in Hardenberg De Bleek (22 appartementen), de Wielewaalstraat (25 woningen) en de Adm. Helfrichstraat (28 appartementen). In Slagharen gaat het om de Bolsterstraat (12 woningen) en in Bergentheim om de Cort van der Lindenstraat (11 woningen) en de Kerkweg (5 woningen).


Wij toetsen uw inkomen vóórdat we u een woning kunnen toewijzen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van de Belastingdienst.

Ook als u géén inkomen hebt, moet u een inkomensverklaring inleveren. Op de verklaring moét een bedrag vermeld staan. Geen inkomensverklaring? Geen woning!

Inkomensverklaring aanvragen

De inkomensverklaring kunt u zelf online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst.

Online opvragen
Via de website van de Belastingdienst kunt u de Inkomensverklaring online opvragen. U moet dan wel een DigiD hebben. Heeft u deze nog niet? Maak hier dan eerst zelf een DigiD aan.

 • Ga naar mijn.belastingdienst.nl en log in met uw DigiD.
 • Na het inloggen klik op 'Inkomstenbelasting' in de blauwe horizontale balk bovenaan de pagina.
 • Kies het juiste jaar. Dit is nu '2018'.
 • Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Inkomen 2018' (een blauwe balk).
 • Klik op 'een Inkomensverklaring afdrukken'. De Inkomensverklaring wordt dan geopend.
 • Print de inkomensverklaring uit.
 • De inkomensverklaring kun je bij ons afgeven aan de balie.

Telefonisch opvragen
Liever telefonisch opvragen? Dat kan via de BelastingTelefoon: (0800) 0543.

 • U krijgt een keuzemenu.
 • Kies in het eerste keuzemenu voor de optie 'andere vraag'.
 • Kies in het volgende keuzemenu's voor de optie 'Inkomensverklaring'.
 • Voer uw Burgerservicenummer in (deze staat o.a. op uw identiteitsbewijs) en sluit af met een #.
 • U ontvangt binnen 5 werkdagen de Inkomensverklaring over 2018.

Wanneer moet u de inkomensverklaring inleveren?
De inkomensverklaring moet u bij ons inleveren op het moment dat u kandidaat bent voor een woning en een aanbiedingsbrief van ons heeft ontvangen. In deze aanbiedingsbrief staat vermeld op welke datum en tijdstip u het formulier bij ons moet inleveren, samen met de overige gegevens.

Alleen de meest recent beschikbare originele inkomensverklaring wordt geaccepteerd. Op dit moment is dat de inkomensverklaring 2018

Om tot een actueel inkomen te komen passen we een door de overheid opgelegde ophogingsfactor toe. Uw inkomen komt daarmee iets hoger uit dan het bedrag dat op de inkomensverklaring staat. Met dat berekende inkomen, stellen we vast of u in aanmerking komt voor een bepaalde huurwoning.


We selecteren op basis van inschrijfdatum; degene die het langst ingeschreven staat, gaat voor. Ben je 1e kandidaat? Dan krijg je van ons bericht om de woning te bezichtigen.

Na de bezichtiging geef je aan of je nog steeds geïnteresseerd bent in de woning. Degene die het langst staat ingeschreven krijgt de woning dan aangeboden.

Als je al een woning huurt bij een andere verhuurder, vragen we je om een verhuurdersverklaring. Hierin verklaart je huidige verhuurder dat je voldoet aan ‘goed huurderschap'.


Als je reageert op een woning met een huur onder de € 417,34 en je bent jonger dan 23 jaar, dan kun je huurtoeslag aanvragen. Dat is een tegemoetkoming in je huurkosten. Huurtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst.


Ingeloot voor je studie en op zoek naar een kamer in Utrecht?

Vechtdal Wonen biedt aankomende studenten voorrang bij hun zoektocht naar een kamer bij de SSHU in Utrecht. Wij kunnen vijf studenten per schooljaar helpen aan een kamer.

Nog op zoek naar een kamer?

Meld je dan aan voor een kamer bij de SSHU in Utrecht. Er gelden wel selectiecriteria:

1. Je moet huurder van ons zijn of inwonend gezinslid van een huurder.

óf

2. Je moet woonachtig zijn in het werkgebied van Vechtdal Wonen.

Bij meer dan vijf aanmeldingen is het tijdstip van aanmelding bij Vechtdal Wonen bepalend. Degenen die zich het eerste hebben aangemeld bij Vechtdal Wonen komen als eerste in aanmerking voor een voorrangspositie.

Op kamers in Utrecht

Als woningzoekende student moet je je bij de SSHU inschrijven. Dit kun je doen via de website http://www.sshxl.nl/. Je betaalt zelf het inschrijfgeld. De contractkosten komen eenmalig voor rekening van de SSHU.

Vervolgens meld je je bij Vechtdal Wonen om aan te geven dat je in aanmerking wilt komen voor een voorrangspositie. Dit kan je alleen schriftelijk doen door een brief te sturen naar Vechtdal Wonen t.a.v. de afdeling Wonen, of per mail naar info@vechtdalwonen.nl


Brochures
Formulieren

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.