Nieuwbouwprojecten

Op verschillende locaties in het Vechtdal realiseren wij nieuwbouw. Dit varieert van appartementencomplexen, duplexwoningen tot gezinswoningen voor verschillende doelgroepen.

Interesse in een nieuwbouwwoning?

Tijdens de bouwperiode van een nieuwbouwproject adverteren wij de nieuwe woningen via onze website www.thuistreffervechtdal.nl. Dit geven we vooraf aan in een advertentie in weekblad de Toren, op onze social media kanalen en op onze website. Woningzoekenden kunnen reageren op deze woningen. We selecteren op basis van inschrijfduur en woonduur. Degene met de langste inschrijf- of woonduur én een passend inkomen, gaat voor.

Hieronder vindt u een overzicht van actuele nieuwbouwprojecten.

 

Trompstraat def

Adres M. Hzn. Trompstraat 61 t/m 75
Type 8 appartementen - Gasloos
Aannemer A. Beverwijk en Zonen B.V.
Bouwperiode maart - november 2021
Start verhuur 2e kwartaal 2021 via www.thuistreffervechtdal.nl

In de nieuwe wijk Slotgraven, gelegen naast het gemeentehuis van Hardenberg, wordt volop gebouwd. Aan de M.H. Trompstraat, naast de twee grote flats, staat nog een voormalig leslokaal. Het gebouw is verouderd en staat al heel wat jaren leeg. Door een nauwe samenwerking met de gemeente Hardenberg kan Vechtdal Wonen ook dit gedeelte van de wijk verbeteren door hier acht nieuwe appartementen te bouwen.

In januari zal de sloop starten van het gebouw, hiervoor in de plaats komen acht appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De woningen op de begane grond beschikken over een voor- en achtertuin. De appartementen op de bovenverdieping hebben een balkon en een zolder waardoor er meer woonoppervlak is. Uiteraard worden de woningen duurzaam afgewerkt. Zo worden ze voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en worden ze geheel gasloos uitgevoerd. De woningen zijn dus energiezuinig en leveren de nieuwe bewoners een grote besparing op de kosten voor energie op. De verwachting is dat de appartementen in november 2021 opgeleverd worden.

De woningen zijn straks beschikbaar voor alle doelgroepen, maar gezien de ligging van de appartementen, midden in het centrum van Hardenberg, zijn de benedenwoningen zeer geschikt voor senioren. De verwachting is dan ook dat er veel interesse zal zijn voor deze appartementen.

Wonen in één van deze nieuwe woningen?

Dat kan! Zorg er allereerst voor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Dit kan gratis en gemakkelijk via onze website www.thuistreffervechtdal.nl. Ook als u op dit moment al huurder bent van Vechtdal Wonen moet u in dit systeem ingeschreven staan.

Aanbod en reageren

De verhuur zal in het tweede kwartaal van 2021 van start gaan. Meer informatie hierover volgt.

We selecteren vervolgens op basis van uw inschrijfduur/woonduur. Degene die de langste inschrijfduur/woonduur én daarbij een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een woning.

Inkomensverklaring

Reageren op een woning? Zorg er dan voor dat uw inkomensverklaring is toegevoegd aan uw inschrijving op ThuisTrefferVechtdal.nl. Wij zijn namelijk verplicht om uw inkomen te toetsen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Deze kunt u online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst (0800 - 0543). Vervolgens kunt u de verklaring zelf uploaden op ThuistrefferVechtdal.nl.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of mail naar info@vechtdalwonen.nl


Vechtzone vogelvluchtGemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen presenteren ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van de Vechtzone: het gebied tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. Daar worden de komende vijf jaar twee flats met 64 huurappartementen en 8 garages gesloopt. Op de vrijkomende plek bouwt Vechtdal Wonen 122 huur- en 35 koopwoningen in verschillende prijsklassen.


Martijn Breukelman: “Prachtige ontwikkeling voor centrum Hardenberg”

Wethouder Breukelman noemt het plan een prachtige ontwikkeling voor het centrum van Hardenberg. Hij legt uit: “Samen met onze partners bouwen we al jaren aan een sterker en mooier centrum en dat blijven we doen. Met deze prachtige ontwikkeling op één van de mooiste plekken in het centrum en direct langs de Vecht geven we opnieuw ons visitekaartje af. Het stadsfront van Hardenberg krijgt een compleet nieuwe aanblik. Met dit toonaangevende project wordt de verbetering van de wijk Marsch-Kruserbrink afgerond zodat ook dit deel van het centrum klaar is voor de toekomst. Bovendien sluit het woningbouwprogramma dat Vechtdal Wonen voor ogen heeft naadloos aan bij de woonvisie van de gemeente Hardenberg.”

Doorstroming

“De vraag van senioren, starters en jonge gezinnen naar betaalbare huurwoningen was bepalend voor het woningbouwprogramma”, vult Rink hem aan. Voor deze doelgroepen bouwt Vechtdal Wonen in dit gebied de komende jaren zo’n 122 duurzame appartementen en woningen in verschillende huurprijsklassen. Voor de meer draagkrachtigen worden nog eens 35 koopwoningen en -appartementen gebouwd, waaronder appartementen door CPO Vereniging ‘Volwaarde voor de Vecht’.  Begin volgend jaar wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van 25 sociale huurappartementen aan de Kruserbrink.

Natuurinclusief

Bijzonder aan het grootschalige project is dat er ‘natuurinclusief’ wordt gebouwd. Wat dit precies betekent voor de Vechtzone, wordt nog verder uitgewerkt. In ieder geval zijn de nieuwe woningen duurzaam en wordt bij de bouw van de woningen en bij de inrichting van de omgeving rekening gehouden met kwetsbare dieren en plantensoorten die in de Vechtzone voorkomen.

Sloop

De flats aan de Kruserbrink uit begin zestiger jaren voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. In 2010 werd de eerste van de drie flats met eengezinswoningen gesloopt. De twee flats die er nog staan maken plaats voor duurzame woningen en appartementen. Ze worden naar verwachting eind 2021 gesloopt. De bewoners van de flats zijn geïnformeerd. “We snappen dat er nu veel op deze huurders af komt”, vertelt Rink. “We gaan met al deze huurders individueel een zorgvuldig traject in om hen te begeleiden naar een andere woning.”

Het totale project wordt nu verder uitgewerkt. Binnenkort komen wij naar buiten met meer informatie over het eerste appartementencomplex dat wij gaan bouwen. Heeft u interesse om hier te wonen? Houd dan onze website en social media kanalen in de gaten.

Vechtzone tekening 2

Vechtzone tekening


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.