Projecten

Op verschillende locaties in het Vechtdal realiseren wij nieuwbouw. Dit varieert van appartementencomplexen voor senioren of jongeren, tot gezinswoningen.


Interesse in een nieuwbouwwoning?

Tijdens de bouwperiode van een nieuwbouwcomplex adverteren wij de nieuwe woningen via onze website www.thuistreffervechtdal.nl. Dit geven we vooraf aan in een advertentie in de Toren, op onze social media kanalen en op onze website.

Woningzoekenden kunnen reageren op deze woningen. We selecteren op basis van inschrijfduur en woonduur. Degene met de langste inschrijf- of woonduur én een passend inkomen, gaat voor.

Tiny Houses

In de gemeente Hardenberg is een wachtlijst voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer aanbod bij. Alleen voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning is het lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar wel dringend een woning nodig. Met de zogenaamde ‘Tiny Houses’  in de Botermanswijk bieden we woningen aan voor deze doelgroep.

Klik hier voor meer informatie over Tiny Houses

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over een nieuwbouwwoning? Op deze flyer staan de veelgestelde vragen én antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons gerust!

Hieronder vindt u een overzicht van actuele nieuwbouwprojecten.

Slagharen Praam 2

Adres
Dr. Willemslaan 140 t/m 146a
Type
5 koopwoningen (Vrieling) en 5 sociale huurwoningen (Vechtdal Wonen)
Architect
Wim Somsen Bouwkundig Ontwerpbureau
Aannemer A. Beverwijk en Zonen B.V.
Bouwperiode Eind 2018 t/m eind 2019
Inloopbijeenkomst Donderdag 4 april tussen 16.00 en 18.00 uur - Buurtkamer De Praam
Start verhuur Vanaf maandag 8 april via www.thuistreffervechtdal.nl

Vechtdal Wonen en A2S Slagharen Vof zijn gestart met de bouw van 5 koop- en 5 sociale huurwoningen op het braakliggende terrein aan de Dr. Willemslaan in Slagharen.

Plaatselijk Belang Slagharen heeft vorig jaar, in oktober 2017, al een inventarisatieavond georganiseerd in het Kronkelhonk. Inwoners van Slagharen konden hier hun woonwensen kenbaar maken. Uit deze inventarisatie, aangevuld met eigen onderzoek van Vechtdal Wonen, is naar voren gekomen dat er behoefte is naar grondgebonden seniorenwoningen voor zowel sociale huur als koop.

Vanwege de woningwet is het niet mogelijk dat Vechtdal Wonen koopwoningen realiseert. Hierdoor is er gezocht naar plaatselijk gebonden partijen. Deze partijen hebben voor de koopwoningen A2S Slagharen Vof opgericht. Het mooie aan dit project is dat er hierdoor een brede groep 55+ers in aanmerking komt.

De woningen
De woningen hebben een ruime woonkamer met open keuken van 25m². Op de begane grond zijn ook de hoofdslaapkamer en badkamer gesitueerd. De keuken en badkamer zijn naar eigen smaak in te richten. Op de 1e verdieping bevindt zich een tweede slaapkamer, een bergruimte en de technische ruimte. De twee hoekwoningen beschikken over parkeerruimte op eigen terrein. Iedere woning krijgt in de achtertuin een buitenberging van 5 m².

Gasloos wonen
In de woningen worden extra energiemaatregelen getroffen. Een combinatie van zonnepanelen, goede isolatie en mechanische ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat. Daarnaast zijn alle woningen gasloos en voorzien van vloerverwarming. Zo voldoen de woningen niet alleen aan de duurzaamheidsvraag van de toekomst, maar bespaart u ook op de energiekosten!

Plattegronden
Klik hier voor alle plattegronden

Planning
De bouw is inmiddels gestart. De verwachting is dat de woningen rond oktober 2019 gereed zijn.

Huurprijs
In dit project bieden wij de woningen aan volgens het ‘duaal aanbieden’ principe. De huurprijs voor de woning is afhankelijk van uw inkomen en het aantal personen in uw huishouden.

Heeft u recht op huurtoeslag, dan is de huurprijs:
€ 607,45 voor 1 of 2-persoonshuishouden
€ 651,03 voor 3- of meerpersoonshuishouden

Heeft u geen recht op huurtoeslag en een inkomen tót € 38.035,-:
dan is de huurprijs € 651,03

Heeft u geen recht op huurtoeslag en is uw inkomen tussen de € 38.035,- en € 43.000,-:
dan is de huurprijs € 720,42

Alle huurprijzen zijn exclusief servicekosten  á  € 7,00

55+ voorrang
Iedereen mag reageren, maar de woningen worden met voorrang toegewezen aan senioren (55+). Zijn er onvoldoende kandidaten in deze doelgroep, dan wordt er ook toegewezen aan reacties onder deze leeftijdsgrens.

Wonen in één van deze nieuwe woningen?
Dat kan! Zorg er allereerst voor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Dit kan gratis en gemakkelijk via onze website www.ThuistrefferVechtdal.nl. Ook als u op dit moment huurder bent van Vechtdal Wonen moet u in dit systeem staan ingeschreven.

Aanbod en reageren
De woningen bieden wij vanaf maandag 8 april aan via ThuistrefferVechtdal.nl. U kunt alleen via deze weg reageren op een woning. Iedere woning wordt afzonderlijk geadverteerd.

Inkomensverklaring
Mocht u willen reageren op één van deze woningen, dan zijn wij verplicht om uw inkomen te toetsen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van 2018 van de Belastingdienst. Zorg dat u, vóórdat u reageert, uw inkomensverklaring van 2018 digitaal heeft toegevoegd bij uw inschrijving op www.ThuistrefferVechtdal.nl. De inkomensverklaring kunt u zelf online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst (0800 - 0543).

Vragen?
Neem gerust contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of mail naar info@vechtdalwonen.nl

Slagharen - situatie


Tiny houses Hardenberg 2

Adres
Zwaluwstraat/ Leeuwerikstraat Hardenberg
Type
15 kleine woningen voor spoedzoekers
Architect
LKSVDD Architecten
Aannemer Hodes Huisvesting
Bouwperiode Week 38 t/m week 49

Over het project:

In de gemeente Hardenberg is er een wachtlijst voor woningzoekenden. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning, maar op de normale manier niet in aanmerking komen, blijft het erg lastig om op zeer korte termijn een geschikte woonplek te vinden. Zij hebben weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd bij een woningcorporatie, maar hebben wél dringend een woning nodig.

In samenspraak met de gemeente hopen wij met het plaatsen van deze 15 huurwoningen een oplossing te bieden voor deze woningzoekenden. De woningen zijn geschikt voor twee personen en mogen maximaal twee jaar bewoond worden. Ondertussen moet men op zoek naar een andere woning.

Planning

  • De gehele bouwperiode loopt van 16 september tot begin december.
  • Vanaf 7 oktober starten de funderingsconstructies waarbij gebruikt wordt gemaakt van funderingspalen.
  • Op 14 oktober zullen de eerste bergingmodule’s geplaatst worden.
  • Vanaf 4 november worden de woningen geplaatst. Nadat de grote module’s geplaatst zijn worden er nog lichte afbouw en terreinwerkzaamheden uitgevoerd.
  • Vanaf begin december worden de eerste sleutels afgegeven aan de nieuwe bewoners.


Meer informatie? Kijk op de website van Tiny Houses


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.