Nieuwbouwprojecten

Op verschillende locaties in het Vechtdal realiseren wij nieuwbouw. Dit varieert van appartementencomplexen, duplexwoningen tot gezinswoningen voor verschillende doelgroepen.

Interesse in een nieuwbouwwoning?

Tijdens de bouwperiode van een nieuwbouwproject adverteren wij de nieuwe woningen via onze website www.thuistreffervechtdal.nl. Dit geven we vooraf aan in een advertentie in weekblad de Toren, op onze social media kanalen en op onze website. Woningzoekenden kunnen reageren op deze woningen. We selecteren op basis van inschrijfduur en woonduur. Degene met de langste inschrijf- of woonduur én een passend inkomen, gaat voor.

Hieronder vindt u een overzicht van actuele nieuwbouwprojecten.

 

Trompstraat def

Adres M. Hzn. Trompstraat 61 t/m 75
Type 8 appartementen - Gasloos
Aannemer A. Beverwijk en Zonen B.V.
Bouwperiode maart - eind 2021
Start verhuur via www.thuistreffervechtdal.nl

Vechtdal Wonen start binnenkort met de bouw van 8 appartementen in Hardenberg. De appartementen liggen op loopafstand van het centrum en zijn hierdoor zeer geschikt voor senioren. Zij krijgen dan ook voorrang op de 4 benedenwoningen. De bovenwoningen zijn beschikbaar voor alle doelgroepen.

De appartementen
De 8 appartementen zijn verdeeld in 2 typen met een gebruiksoppervlak van 68m² en 84m². De appartementen liggen op loopafstand van het centrum van Hardenberg en hebben in de straat openbare parkeervoorzieningen, waarvoor een parkeervergunning bij de gemeente aangevraagd moet worden.

De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en dit zorgt, naast aangename warmte, voor extra inrichtingsvrijheid. Alle appartementen hebben een eigen entree met hal. Ook de bovenwoningen hebben een eigen hal met trap naar boven.

De woonkamer met open keuken is ongeveer 27m². De appartementen bevatten 1 of 2 slaapkamers. De hoofdslaapkamer is 12m² en de tweede slaapkamer is 5,5m². De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet. Een technische ruimte is ingericht met de installaties en biedt ruimte voor uw wasmachine en droger. De benedenwoningen hebben een voor- en achtertuin met terras. De bovenwoningen hebben een balkon, te bereiken vanuit de woonkamer. Ook hebben de bovenwoningen een bergzolder van 30m², deze is te bereiken via een vlizotrap. Ieder appartement heeft op de begane grond een berging van 5m².

Als eerste bewoners van dit nieuwe appartement mag u zelf uw keuken en badkamertegels uitkiezen.

Gasloos en zonnepanelen
De appartementen zijn gasloos. Daarmee wordt het verwarmen en het warmwater verzorgd door een warmtepomp. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming met lage temperatuur. Dit werkt anders dan de traditionele hoge temperatuursystemen die de meeste mensen gewend zijn en geeft ook een andere warmtebeleving. Naast verwarmen, heeft de warmtepomp in de zomermaanden ook de mogelijkheid om het appartement te koelen. Op het dak zijn per appartement 12 zonnepanelen geplaatst, die zijn gekoppeld aan de eigen meterkast en zorgen voor een grote besparing op de energiekosten. Dit zorgt ervoor dat de totale woonlasten (huur- en energiekosten), bij normaal gebruik, laag zijn.

Planning bouwproject
De bouw start binnenkort. De verwachting is dat de appartementen eind 2021 gereed zijn.

Wonen in één van deze nieuwe appartementen?
Dat kan! Zorg er allereerst voor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Dit kan gratis en gemakkelijk via onze website www.ThuistrefferVechtdal.nl. Ook als u al huurder bent van Vechtdal Wonen moet u in dit systeem ingeschreven staan.

Aanbod en reageren
De appartementen bieden wij vanaf 11 maart 2021 aan via ThuistrefferVechtdal.nl. U kunt alleen via deze weg reageren op een appartement. Per 4 dagen adverteren we 2 appartementen uit dit project. Deze appartementen staan 4 dagen online. We selecteren vervolgens op basis van uw inschrijfduur/woonduur. Degene die de langste inschrijfduur/woonduur én daarbij een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een appartement.

M. Hzn. Trompstraat 61 + 63Seniorenwoning11-03 t/m 15-03
M. Hzn. Trompstraat 65 + 67 Seniorenwoning 15-03 t/m 19-03
M. Hzn. Trompstraat 69 + 71 Reguliere woning 19-03 t/m 23-03
M. Hzn. Trompstraat 73 + 75 Reguliere woning 23-03 t/m 27-03

Inkomensverklaring
Mocht u in aanmerking komen voor één van deze appartementen dan zijn wij verplicht om uw inkomen te toetsen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van de Belastingdienst. De inkomensverklaring kunt u online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst (0800 - 0543). Vervolgens kunt u de verklaring zelf uploaden op ThuistrefferVechtdal.nl. U kunt niet reageren wanneer u de inkomensverklaring niet heeft geüpload.

Vragen?
Neem gerust contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of mail naar info@vechtdalwonen.nl.

Bekijk hier de brochure met meer informatie en de verhuurtekeningen


Vechtzone vogelvluchtGemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen presenteren ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van de Vechtzone: het gebied tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. Daar worden de komende vijf jaar twee flats met 64 huurappartementen en 8 garages gesloopt. Op de vrijkomende plek bouwt Vechtdal Wonen 122 huur- en 35 koopwoningen in verschillende prijsklassen.


Martijn Breukelman: “Prachtige ontwikkeling voor centrum Hardenberg”

Wethouder Breukelman noemt het plan een prachtige ontwikkeling voor het centrum van Hardenberg. Hij legt uit: “Samen met onze partners bouwen we al jaren aan een sterker en mooier centrum en dat blijven we doen. Met deze prachtige ontwikkeling op één van de mooiste plekken in het centrum en direct langs de Vecht geven we opnieuw ons visitekaartje af. Het stadsfront van Hardenberg krijgt een compleet nieuwe aanblik. Met dit toonaangevende project wordt de verbetering van de wijk Marsch-Kruserbrink afgerond zodat ook dit deel van het centrum klaar is voor de toekomst. Bovendien sluit het woningbouwprogramma dat Vechtdal Wonen voor ogen heeft naadloos aan bij de woonvisie van de gemeente Hardenberg.”

Doorstroming

“De vraag van senioren, starters en jonge gezinnen naar betaalbare huurwoningen was bepalend voor het woningbouwprogramma”, vult Rink hem aan. Voor deze doelgroepen bouwt Vechtdal Wonen in dit gebied de komende jaren zo’n 122 duurzame appartementen en woningen in verschillende huurprijsklassen. Voor de meer draagkrachtigen worden nog eens 35 koopwoningen en -appartementen gebouwd, waaronder appartementen door CPO Vereniging ‘Volwaarde voor de Vecht’.

Natuurinclusief

Bijzonder aan het grootschalige project is dat er ‘natuurinclusief’ wordt gebouwd. Wat dit precies betekent voor de Vechtzone, wordt nog verder uitgewerkt. In ieder geval zijn de nieuwe woningen duurzaam en wordt bij de bouw van de woningen en bij de inrichting van de omgeving rekening gehouden met kwetsbare dieren en plantensoorten die in de Vechtzone voorkomen.

Sloop

De flats aan de Kruserbrink uit begin zestiger jaren voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. In 2010 werd de eerste van de drie flats met eengezinswoningen gesloopt. De twee flats die er nog staan maken plaats voor duurzame woningen en appartementen. De bewoners van de flats zijn geïnformeerd. “We snappen dat er nu veel op deze huurders af komt”, vertelt Rink. “We gaan met al deze huurders individueel een zorgvuldig traject in om hen te begeleiden naar een andere woning.”

Het totale project wordt nu verder uitgewerkt. Dit kost iets meer tijd dan verwacht. Binnenkort komen wij naar buiten met meer informatie over het eerste appartementencomplex dat wij gaan bouwen. Heeft u interesse om hier te wonen? Houd dan onze website en social media kanalen in de gaten.

Vechtzone tekening 2

Vechtzone tekening


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.