Nieuwbouwprojecten

Op verschillende locaties in het Vechtdal realiseren wij nieuwbouw. Dit varieert van appartementencomplexen, duplexwoningen tot gezinswoningen voor verschillende doelgroepen.

Interesse in een nieuwbouwwoning?

Tijdens de bouwperiode van een nieuwbouwproject adverteren wij de nieuwe woningen via onze website www.thuistreffervechtdal.nl. Dit geven we vooraf aan in een advertentie in weekblad de Toren, op onze social media kanalen en op onze website. Woningzoekenden kunnen reageren op deze woningen. We selecteren op basis van inschrijfduur en woonduur. Degene met de langste inschrijf- of woonduur én een passend inkomen, gaat voor.

Hieronder vindt u een overzicht van actuele nieuwbouwprojecten.

 

Impressie Marslanden 2

Adres
Kerven, Dille en Lavendel
Type 32 eengezinswoning - NOM woningen (Nul op de meter)
Aannemer Roosdom Tijhuis
Bouwperiode december 2019 - zomer 2020
Start verhuur Vanaf woensdag 5 februari (gefaseerd) via www.thuistreffervechtdal.nl

Vechtdal Wonen is gestart met de bouw van 32 eengezinswoningen in de nieuwste wijk van de Marslanden, Cirkel II. Deze sociale huurwoningen zijn NOM-woningen: gasloos en energieneutraal. Goed voor uw portemonnee en ons milieu.

De woningen

De 32 woningen zijn verdeeld over vijf woonblokken aan de straten Kervel, Dille en Lavendel. De tuingerichte woonkamer met open keuken is ruim en voorzien van vloerverwarming. Naast energiezuinige en aangename warmte zorgt dit voor extra inrichtingsvrijheid, omdat de kamer geen radiatoren heeft.

Als eerste bewoners van deze nieuwe woning mag u zelf uw keuken en badkamertegels uitkiezen. Op de 1e verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, een badkamer en een vaste trap naar de zolder. Iedere woning krijgt in de achtertuin een buitenberging van 6 m².

Bekijk hier een situatietekening.

Nul op de meter

De woningen zijn Nul op de Meter, ook wel NOM genoemd. Zonnepanelen op deze woningen wekken gemiddeld evenveel zonne-energie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en huishoudelijk verbruik. De woningen zijn energieneutraal en leveren bewoners een grote besparing op de kosten voor energie op. Deze woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen.

Planning bouwproject

De bouw is inmiddels gestart. De verwachting is dat de woningen rond de zomer van 2020 gereed zijn.

Huurprijs

De huurprijs voor deze woningen is € 619,- per maand (excl. servicekosten). Vechtdal Wonen brengt bij de toekomstige huurders van deze energieneutrale woningen de energieprestatievergoeding (EPV) in rekening. Dit is een vergoeding die de huurder naast de reguliere huur betaalt voor de energiezuinige woning. De EPV kan gezien worden als een vervanging van de energierekening. Zo wordt er dus bespaard op de energierekening. De EPV telt niet mee voor de huurtoeslag.

Tussenwoning & hoekwoning:
€619,- per maand (exclusief servicekosten)

Alle huurprijzen zijn exclusief maandelijkse energieprestatievergoeding (EPV) van €70,-.

Wonen in één van deze nieuwe woningen?

Dat kan! Zorg er allereerst voor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Dit kan gratis en gemakkelijk via onze website www.ThuistrefferVechtdal.nl. Ook als u op dit moment al huurder bent van Vechtdal Wonen moet u in dit systeem ingeschreven staan.

Aanbod en reageren

De eerste serie woningen bieden wij vanaf woensdag 5 februari 2020 in verschillende fases aan via ThuistrefferVechtdal.nl. U kunt alleen via deze weg reageren op een woning. Per dag adverteren we 2 woningen uit dit project, deze woningen staan 4 dagen online. We selecteren vervolgens op basis van uw inschrijfduur/woonduur. Degene die de langste inschrijfduur/woonduur én daarbij een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een woning.

Inkomensverklaring

Reageren op een woning? Zorg er dan voor dat uw inkomensverklaring is toegevoegd aan uw inschrijving op ThuisTrefferVechtdal.nl. Wij zijn namelijk verplicht om uw inkomen te toetsen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Deze kunt u online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst (0800 - 0543). Vervolgens kunt u de verklaring zelf uploaden op ThuistrefferVechtdal.nl.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of mail naar info@vechtdalwonen.nl

Impressie Marslanden 1

Impressie Marslanden 3


Impressie Balkbrug 1 Impressie Balkbrug 2

Adres
Veenschut 1 t/m 23 (oneven)
Type 12 eengezinswoning - NOM woningen (Nul op de meter)
Aannemer MorgenWonen
Bouwperiode oktober 2019 - maart 2020
Start verhuur Vanaf dinsdag 24 september via www.thuistreffervechtdal.nl

Vechtdal Wonen is gestart met de bouw van 12 eengezinswoningen in Balkbrug. De woningen zijn Nul op de meter woningen (afgekort NOM-woning). Dit houdt in dat het energieverbruik op jaarbasis (bij gemiddeld verbruik) nul is omdat de hoeveelheid verbruikte energie gelijk is aan de hoeveelheid opgewekte energie.

Nul op de meter

Deze woning is Nul op de meter, ook wel NOM genoemd. De woning wekt gemiddeld evenveel zonnenergie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en het huishoudelijk verbruik. De woning is dus energieneutraal en levert de bewoners een grote besparing op de kosten voor energie op. Deze woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen. Dit draagt bij aan een verbetering van het milieu. U heeft in de toekomst geen last meer van hoge energiestijgingen.

De woningen

De tuingerichte woonkamer met open keuken is ruim en licht en standaard uitgerust met vloerverwarming. Naast energiezuinige en aangename warmte zorgt dit voor extra inrichtingsvrijheid, doordat de kamer geen radiatoren heeft. De woning voelt zeer comfortabel aan door de goede isolatie en het gebruik van vloerverwarming in alle ruimten, met uitzondering van het toilet, voor de trapopgang in de hal, voor de trapkast in de woonkamer, in de trapkast, op de overloop en op zolder. De woonkamer heeft meerdere lichtpunten, dubbele stopcontacten, een aansluiting voor internet en tv, een thermostaat voor de temperatuurregeling en een CO2 sensor ten behoeve van het ventilatiesysteem.

Op de 1e verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, een badkamer en een vaste trap naar de zolder.  Iedere woning krijgt in de achtertuin een buitenberging van 6 m².

Een gezonde woning

Een balansventilatiesysteem zorgt ervoor dat uw woning wordt voorzien van voldoende frisse lucht. De hoeveelheid ventilatie wordt automatisch geregeld. Hoe meer mensen er in de woning verblijven hoe meer er geventileerd wordt. Hierover hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken. Een mooi bijkomstigheid is dat de warme lucht die uit de woning wordt afgezogen de verse lucht van buiten verwarmt. Ook dit is energiezuinig omdat 95% van de warmte terug de woning in gaat.

Warm water

Het warme water verwarmen we door middel van een energiezuinige warmte pomp. Het warme water wordt opgeslagen in een boiler. Wanneer de temperatuur van de boiler laag is warmt de boiler weer op. Een gemiddeld gezin kan 35 minuten achter elkaar douchen. Daarna duurt het weer even voordat de boiler opgewarmd is.

Keuken

Als huurder kunt u kiezen uit een aantal kleuren tegels, frontjes en verschillende soorten handgrepen. Voortman Keukens zal hiervoor contact met u opnemen om een afspraak in te plannen. Omdat de woning gasloos is kan er alleen op inductie worden gekookt. Er is geen uitsparing voor een kookplaat waardoor er met een opbouw inductiekookplaat gekookt kan worden.

Plattegronden (Klik voor een vergroting)

Huurprijs

In dit project bieden wij de woningen aan volgens het ‘duaal aanbieden’ principe. De huurprijs voor de woning is afhankelijk van uw inkomen en het aantal personen in uw huishouden.

Tussenwoning:
€607,46 per maand

Hoekwoning:
€651,03 per maand
Heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan verlagen wij de huurprijs voor deze woning naar €607,46.

Alle huurprijzen zijn exclusief maandelijkse energieprestatievergoeding (EPV) van €70,-.

Wonen in één van deze nieuwe woningen?

Dat kan! Zorg er allereerst voor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Dit kan gratis en gemakkelijk via onze website www.ThuistrefferVechtdal.nl. Ook als u op dit moment huurder bent van Vechtdal Wonen moet u in dit systeem staan ingeschreven.

Aanbod en reageren

De woningen bieden wij vanaf dinsdag 24 september aan via ThuistrefferVechtdal.nl. U kunt alleen via deze weg reageren op een woning. Per dag adverteren we 2 woningen uit dit project, deze woningen staan vervolgens 4 dagen beschikbaar.

Inkomensverklaring

Mocht u willen reageren op één van deze woningen, dan zijn wij verplicht om uw inkomen te toetsen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een inkomensverklaring van 2018 van de Belastingdienst. Zorg dat u, vóórdat u reageert, uw inkomensverklaring van 2018 digitaal heeft toegevoegd bij uw inschrijving op www.ThuistrefferVechtdal.nl. De inkomensverklaring kunt u zelf online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst (0800 - 0543).

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of mail naar info@vechtdalwonen.nl


Vechtzone vogelvluchtGemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen presenteren ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van de Vechtzone: het gebied tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. Daar worden de komende vijf jaar twee flats met 64 huurappartementen en 8 garages gesloopt. Op de vrijkomende plek bouwt Vechtdal Wonen 122 huur- en 35 koopwoningen in verschillende prijsklassen.


Martijn Breukelman: “Prachtige ontwikkeling voor centrum Hardenberg”

Wethouder Breukelman noemt het plan een prachtige ontwikkeling voor het centrum van Hardenberg. Hij legt uit: “Samen met onze partners bouwen we al jaren aan een sterker en mooier centrum en dat blijven we doen. Met deze prachtige ontwikkeling op één van de mooiste plekken in het centrum en direct langs de Vecht geven we opnieuw ons visitekaartje af. Het stadsfront van Hardenberg krijgt een compleet nieuwe aanblik. Met dit toonaangevende project wordt de verbetering van de wijk Marsch-Kruserbrink afgerond zodat ook dit deel van het centrum klaar is voor de toekomst. Bovendien sluit het woningbouwprogramma dat Vechtdal Wonen voor ogen heeft naadloos aan bij de woonvisie van de gemeente Hardenberg.”

Doorstroming

“De vraag van senioren, starters en jonge gezinnen naar betaalbare huurwoningen was bepalend voor het woningbouwprogramma”, vult Rink hem aan. Voor deze doelgroepen bouwt Vechtdal Wonen in dit gebied de komende jaren zo’n 122 duurzame appartementen en woningen in verschillende huurprijsklassen. Voor de meer draagkrachtigen worden nog eens 35 koopwoningen en -appartementen gebouwd, waaronder appartementen door CPO Vereniging ‘Volwaarde voor de Vecht’.  Begin volgend jaar wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van 25 sociale huurappartementen aan de Kruserbrink.

Natuurinclusief

Bijzonder aan het grootschalige project is dat er ‘natuurinclusief’ wordt gebouwd. Wat dit precies betekent voor de Vechtzone, wordt nog verder uitgewerkt. In ieder geval zijn de nieuwe woningen duurzaam en wordt bij de bouw van de woningen en bij de inrichting van de omgeving rekening gehouden met kwetsbare dieren en plantensoorten die in de Vechtzone voorkomen.

Sloop

De flats aan de Kruserbrink uit begin zestiger jaren voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. In 2010 werd de eerste van de drie flats met eengezinswoningen gesloopt. De twee flats die er nog staan maken plaats voor duurzame woningen en appartementen. Ze worden naar verwachting eind 2021 gesloopt. De bewoners van de flats zijn geïnformeerd. “We snappen dat er nu veel op deze huurders af komt”, vertelt Rink. “We gaan met al deze huurders individueel een zorgvuldig traject in om hen te begeleiden naar een andere woning.”

Het totale project wordt nu verder uitgewerkt. Binnenkort komen wij naar buiten met meer informatie over het eerste appartementencomplex dat wij gaan bouwen. Heeft u interesse om hier te wonen? Houd dan onze website en social media kanalen in de gaten.

Vechtzone tekening 2

Vechtzone tekening


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.