De Krim - Beukenlaan

Impressie Beukenlaan De Krim

Adres
Beukenlaan, De Krim
Type9 9 levensloopbestendige woningen - NOM woningen (Nul op de meter)
Aannemer Roosdom Tijhuis
Bouwperiode mei 2021 - december 2021
Start verhuur Vanaf maandag 14 juni (gefaseerd) via www.thuistreffervechtdal.nl

We zijn gestart met de bouw van 9 levensloopbestendige woningen aan de Beukenlaan, De Krim. Vanaf 14 juni 2021 kunt u reageren op deze woningen via ThuistrefferVechtdal.nl. Deze nul-op-de-meterwoningen zijn zeer geschikt voor senioren. Zij krijgen voorrang op de woningen.

Indeling van de woning

De levensloopbestendige woningen hebben op de begane grond een hal, techniekruimte, toilet, woonkamer, keuken en een slaapkamer met badkamer.
In de badkamer is er ruimte voor een wasmachine. Op de eerste verdieping bevindt zich een techniekruimte/bergruimte en een ruime slaapkamer. De zolder is bereikbaar met een vlizo trap.
De woningen zijn geheel voorzien van vloerverwarming. In de badkamer is er ook een elektrische radiator, zodat u daar tijdelijk de temperatuur iets kunt verhogen. Door de dikke isolatielaag in het dak en de buitenmuren heeft de hele woning nagenoeg dezelfde temperatuur.
De woningen hebben een voor- en achtertuin. De achtertuin is te bereiken via de keuken. In de directe omgeving van de woning is er parkeerruimte en een winkelcentrum. De hoekwoningen hebben een eigen parkeerplaats.

Nul op de Meter (NOM)

De woningen zijn gasloos en energieneutraal. Deze woningen worden ook wel nul-op-de-meterwoningen genoemd. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van drie dubbel glas. Het verwarmen en het warmwater wordt verzorgd door een warmtepomp. Naast verwarmen, heeft de warmtepomp in de zomermaanden ook de mogelijkheid om de woning te koelen. Op de woning worden zonnepanelen geplaatst. Deze zorgen voor een grote besparing op de energiekosten. Dit zorgt ervoor dat de totale woonlasten (huur- en energiekosten), bij normaal gebruik, laag zijn.

Wonen in één van deze nieuwe woningen?

Dat kan! Zorg er allereerst voor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Dit kan gratis en gemakkelijk via onze website www.ThuistrefferVechtdal.nl. Ook als u op dit moment al huurder bent van Vechtdal Wonen moet u ingeschreven staan om te kunnen reageren op woningen. U kunt bij het inschrijven aangeven vanaf welke datum u uw huidige woning huurt. Dan telt deze datum als inschrijfdatum.

Huurprijs

De huurprijs is € 633,- per maand. Dit is exclusief een maandelijkse bijdrage van de servicekosten voor het glasfonds, ontstoppen riolering en het serviceabonnement (totaal € 7,-) en de energieprestatievergoeding (€ 70,-).

Vechtdal Wonen brengt bij huurders van deze nul-op-de-meterwoningen een energieprestatievergoeding (EPV) van €70,- euro in rekening. Dit is een vaste vergoeding die u naast de reguliere huur betaalt voor de energie neutrale woning. Deze EPV kan gezien worden als een bijdrage aan de extra investering in de energie neutrale woning en u bespaart daardoor zelf op de energierekening die u van uw energieleverancier krijgt. De EPV telt niet mee voor de huurtoeslag.

Seniorenkorting

Vechtdal Wonen wil het voor senioren makkelijker maken om te verhuizen naar een seniorenwoning. Dit bevordert doorstroom in het woningaanbod: senioren verhuizen naar een passende woning en gezinnen kunnen in- of doorstromen naar een eengezinswoning.

Senioren die hun eengezinswoning willen verruilen voor een – vaak duurdere – seniorenwoning kunnen met deze regeling hun huidige huurprijs meeverhuizen. De regeling geldt voor alle senioren met een inkomen tot € 40.024,-. In de buitendorpen en kleine kernen geldt dit voor alle senioren met een inkomen tot € 51.198,-.

U kunt uw huidige huurprijs alleen meenemen als u verhuist vanuit een eengezinswoning naar een seniorenwoning. De huur van de eengezinswoning moet worden opgezegd. Dus niet in het geval van een scheiding, of wanneer er inwonende kinderen in de eengezinswoning blijven wonen.

Planning bouwproject

De bouw van de NOM-woningen is inmiddels gestart. De verwachting is dat de woningen in het najaar van 2021 gereed zijn.

Aanbod en reageren

De woningen bieden wij vanaf maandag 14 juni 2021 aan via ThuistrefferVechtdal.nl. U kunt alleen via deze weg reageren. Per dag adverteren we 2 woningen uit dit project, deze staan dan 4 dagen beschikbaar. We selecteren vervolgens op basis van uw inschrijfduur/woonduur. Degene die de langste inschrijfduur/woonduur én daarbij een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een woning.

Beukenlaan 6Eindwoning14-06 t/m 17-06
Beukenlaan 7 Tussenwoning 14-06 t/m 17-06
Beukenlaan 8 Tussenwoning 17-06 t/m 21-06
Beukenlaan 9 Tussenwoning 17-06 t/m 21-06
Beukenlaan 10 Tussenwoning 21-06 t/m 24-06
Beukenlaan 11 Tussenwoning 21-06 t/m 24-06
Beukenlaan 12 Tussenwoning 24-06 t/m 28-06
Beukenlaan 13 Tussenwoning 24-06 t/m 28-06
Beukenlaan 14 Eindwoning 28-06 t/m 01-07

Inkomensverklaring

Mocht u in aanmerking komen voor één van deze woningen dan zijn wij verplicht om uw inkomen te toetsen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een recente inkomensverklaring (2019 of 2020) van de Belastingdienst. De inkomensverklaring kunt u online of telefonisch opvragen bij de Belastingdienst (0800 - 0543). Vervolgens kunt u de verklaring zelf uploaden op ThuistrefferVechtdal.nl. U kunt niet reageren wanneer u de inkomensverklaring niet heeft geüpload.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of mail naar verhuur@vechtdalwonen.nl

Bekijk hier de brochure met meer informatie en de impressies

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.