Ommen

Flexwoningen in Ommen zijn nog in aanbouw


Waar:
Sportlaan
Aantal: 50 flexwoningen
Beschikbaar: Nog niet beschikbaar

Samen met de Gemeente Ommen gaan wij 50 flexwoningen realiseren aan de Sportlaan in Ommen. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning. Denk aan starters, statushouders en mensen die vanuit hun persoonlijke situatie (zoals een echtscheiding) een woning zoeken.

Er komen twee type flexwoningen
Met één of twee slaapkamers. De verwachting is dat we begin 2025 de eerste woning kunnen plaatsen.

Interesse?
Maak uw interesse kenbaar via dit formulier. Zodra wij meer informatie hebben houden we u op de hoogte. 

Veel gevraagd over Flexwoning

Voor wie zijn de flexwoningen?

Algemeen

De woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben, de spoedzoekers. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning of door het overlijden van ouders. Door hun korte inschrijftijd komen ze niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. 

Hoe kan ik me aanmelden voor een flexwoning?

Algemeen

We werken niet met een wachtlijst, omdat we niet weten wanneer er een woning vrijkomt. Het aanmeldformulier staat open als er een flexwoning beschikbaar is. Klik op de plaatsnaam Dedemsvaart en/of Hardenberg om te zien of er een flexwoning beschikbaar is. 

Hoe lang kan ik in een flexwoning blijven wonen?

Algemeen

U mag maximaal twee jaar in de flexwoning wonen om vervolgens door te stromen naar een andere woning. U hoort ruim van tevoren wanneer uw huurovereenkomst afloopt, zodat u genoeg tijd heeft om op andere woningen te reageren.

Wat is de huurprijs van een flexwoning?

Algemeen

De huurprijs is afhankelijk van het type flexwoning. Daarnaast wordt de huurprijs bepaald aan de hand van uw inkomen en uw leeftijd.