Reageren op een woning

Als u ingeschreven staat als woningzoekenden op www.ThuistrefferVechtdal.nl kunt u direct reageren op de woningen die worden aangeboden op de website.

Er kunnen dagelijks nieuwe woningen beschikbaar komen

Houd dus de website in de gaten. Elke woning staat vier dagen open voor reacties. Per woning kunt u precies zien hoe lang u nog de tijd heeft om te reageren en hoeveel reacties er al zijn geplaatst. U kunt op maximaal twee woningen tegelijk reageren.

We selecteren op basis van inschrijfduur of woonduur

Degene met de langste inschrijf- of woonduur, gaat voor. We werken dus niet met een wachtlijst. 

  • Inschrijfduur = De tijd vanaf het moment dat u bij ons ingeschreven staat als woningzoekende.
  • Woonduur = De tijd vanaf het moment dat u van ons uw huidige woning huurt.  

Veel gevraagd over Reageren op een woning

Wat is een tipbericht?

Algemeen

Als u tipbericht in uw account op ThuistrefferVechtdal op "ja" zet, ontvangt u een mail zodra er een woning geadverteerd is die aan uw wensen voldoet.

Hoe vaak worden er woningen aangeboden?

Algemeen

Er kunnen elke dag advertenties op www.thuistreffervechtdal.nl geplaatst worden. Het is afhankelijk van de huuropzeggingen die wij ontvangen.

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren?

Algemeen

Wanneer u een woningaanbieding heeft ontvangen, krijgt u vier dagen de tijd om te reageren. Reageren doet u door op de knop "Nee, ik weiger" of "Ja, ik accepteer" te klikken. Deze knop vindt u wanneer u inlogt op www.thuistreffervechtdal.nl. Lukt het u niet om binnen vier dagen te reageren, neem dan contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl.

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden?

Algemeen

U kunt op maximaal twee advertenties tegelijk reageren. Loopt één van de advertenties af, dan kunt u weer reageren op een andere advertentie.

Ik heb gereageerd op een woning maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Algemeen

Ja, dat kan. Als u inlogt op uw account op www.thuistreffervechtdal.nl kunt u uw reactie op een woning weer verwijderen.

Ik ben het niet eens met de woningtoewijzing, waar kan ik dat melden?

Algemeen

Wij wijzen woningen toe op basis van woon- of inschrijfduur. Uitzondering hiervan is wanneer een woningzoekende een urgentie heeft of wanneer de woning alleen voor een specifieke doelgroep bestemd is, bijvoorbeeld een jongerenwoning. Wanneer u vragen heeft of als u het niet eens bent met de woningtoewijzing, neem dan contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl.

Ik heb gereageerd op een woning. Wanneer hoor ik iets?

Algemeen

Zodra de advertentie is gesloten op www.thuistreffervechtdal.nl nemen wij binnen twee werkdagen contact op met de kandidaat die bovenaan de lijst is geëindigd. U kunt via "Mijn reacties" zien wat de status is van de woning. 

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

Algemeen

U kunt op maximaal twee advertenties tegelijk reageren. Loopt één van de advertenties af, dan kunt u weer reageren op een andere advertentie.

Ik kan niet reageren, wat moet ik doen?

Algemeen

Wanneer uw inschrijving niet compleet is, kunt u niet reageren op woningen die op www.thuistreffervechtdal.nl staan. Zorg ervoor dat u een recente inkomensverklaring toevoegt aan uw inschrijving. Lukt het dan nog niet? Neem dan contact met ons op via 0529 - 45 25 88.

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe zie ik op welke plek ik ben geëindigd?

Algemeen

Als u inlogt op uw account op www.thuistreffervechtdal.nl kunt u via "Mijn reacties" zien op welke plek u bent geëindigd.

Hoe kan ik reageren op een woning?

Algemeen

Wanneer u voldoet aan de voorwaarden kunt u reageren op ons woningaanbod door in te loggen op uw account www.thuistreffervechtdal.nl.

De voorwaarden staan altijd in de advertentie vermeld. 

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Algemeen

Door het huidige tekort aan sociale huurwoningen verkopen wij nauwelijks tot geen woningen. Woningen die niet meer passen binnen ons bezit, omdat ze bijvoorbeeld te oud zijn, worden alleen verkocht. Wilt u weten of dit geldt voor uw woning? Neem dan contact op met ons via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl.