Vechtdal Wonen en Roosdom Tijhuis bouwen 47 NOM-woningen in de gemeente Hardenberg

10-05-2021

Begin april is door Martin Companje (directeur Roosdom Tijhuis) en Martijn Rink (directeur-bestuurder bij Woningstichting Vechtdal Wonen) de aannemingsovereenkomst ondertekend.

 

De overeenkomst omvat de bouw en ontwikkeling van 47 NOM-woningen (nul-op-de-meter woningen) verdeeld over vier locaties in de gemeente Hardenberg: De Krim, Dedemsvaart, Gramsbergen en Marslanden Marshoogte. In 2020 werd door Roosdom Tijhuis met succes al 32 NOM-woningen in De Cirkel te Hardenberg gebouwd en opgeleverd aan Vechtdal Wonen.

Het aanbod bestaat uit geschakelde eengezinswoningen. De 9 eengezinswoningen in De Krim (beukenlaan) worden allemaal voorzien van een bad- en slaapkamer op de begane grond en zijn daarmee toekomstbestendig en geschikt voor senioren.

Medio mei starten de bouwwerkzaamheden van de 10 woningen in de wijk Marshoogte, Hardenberg. Vervolgens volgen de projecten Dedemsvaart, De Krim en Gramsbergen. De verwachting is dat de oplevering van deze huurwoningen medio november plaatsvindt.

Dedemsvaart 2

NUL OP DE METER

De woningen zijn allen nul-op-de-meter-woningen, ook wel NOM genoemd. Zonnepanelen op deze woningen wekken gemiddeld evenveel zonne-energie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en huishoudelijk verbruik. Daarnaast krijgen deze woningen een woningschil met hoge isolatiewaarden, een bodemwarmtepomp in combinatie met lage temperatuurvloerverwarming en een balansventilatiesysteem. De woningen zijn energieneutraal en leveren bewoners een grote besparing op de kosten voor energie op.

Sneller meer woningen bouwen

De bouw van deze woningen past binnen de ambities van de gemeente Hardenberg op het gebied van wonen. Om aan de vraag naar woningen te kunnen voldoen, wil Hardenberg sneller meer nieuwe woningen bouwen, voor alle doelgroepen en verspreid over de vele kernen in de gemeente Hardenberg. Eind 2025 moet de teller op 2.000 nieuwe woningen staan. Tot en met 2023 moeten er nog eens 200 huurwoningen bijgebouwd worden.

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.