Gezinnen gezocht voor Junior Energiecoach

06-09-2021

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. In de gemeenten Hardenberg en Ommen kunnen 100 gezinnen meedoen aan het spel.

Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

TV-held Varkentje Rund
Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op ‘lampenjacht en stekkerexpeditie’. Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe challenges. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

“We stoken niet voor de gemeente”
In heel Nederland deden al meer dan 2.000 gezinnen enthousiast mee. “Erg leuk en spannend wat er elke week weer op de site staat. Ongelooflijk hoeveel lampen en apparaten met stekkers we hebben. We vervingen een oude koelkast. En deuren gaan nu dicht. We stoken niet voor de gemeente zeggen we dan ;-)” aldus de familie Pluimers.

Gratis meedoen
In Hardenberg en Ommen kunnen per gemeente 50 gezinnen meedoen. Deelname is gratis. Het spel start op 8 oktober. Gezinnen kunnen zich aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven kan tot en met 3 oktober.

Samenwerking
Junior Energiecoach is een initiatief vanuit stichting De Stuw, gemeente Hardenberg, gemeente Ommen en woningcorporatie Vechtdal Wonen.

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.