Moestuin voor bewoners flat Lage Gaardenstraat

13-03-2018

Achter de flat aan de Lage Gaardenstraat in Hardenberg is een stuk grond door Beter Wonen Vechtdal beschikbaar gesteld voor een moestuin waar de bewoners van de flat gezamenlijk kunnen tuinieren. Het voedsel dat ze er verbouwen is voor henzelf. Buurtbewoners ontmoeten elkaar hierdoor vaker en raken meer betrokken.

Op dinsdag 13 maart is de moestuin officieel geopend door de directeur van Beter Wonen Vechtdal Margriet Drijver, wethouder René de Vent en buurtbewoners. ‘’Geweldig initiatief! Door middel van een gezamenlijke moestuin creëer je saamhorigheid, en ook nog op een gezonde manier!’’ aldus René de Vent. Flatbewoner Mevrouw Sterenberg is met dit initiatief gekomen. Het stuk grond werd de afgelopen 40 jaar verzorgd door verschillende buurtbewoners, waaronder de heer Bosscher. Door zijn leeftijd lukte dat niet meer waardoor de grond er niet meer netjes bij lag. Beter Wonen Vechtdal heeft in samenwerking met de organisatie DonkerGroen de grond aangepakt. ‘’Ik hoop dat de moestuin netjes wordt verzorgd en ik af en toe ook mee mag genieten van de gewassen.’’ aldus de heer Bosscher.

Mede dankzij subsidie uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente en door de schenking van een prachtige houten bank en gereedschap voor in de tuin kan er in de toekomst flink getuinierd worden.

Moestuin 1

Moestuin 2

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.