Oud leslokaal maakt plaats voor 8 appartementen

15-01-2021

In de nieuwe wijk Slotgraven, gelegen naast het gemeentehuis van Hardenberg, wordt volop gebouwd. Aan de M.H. Trompstraat, naast de twee grote flats, staat nog een voormalig leslokaal. Het gebouw is verouderd en staat al heel wat jaren leeg. Door een nauwe samenwerking met de gemeente Hardenberg kan Vechtdal Wonen ook dit gedeelte van de wijk verbeteren door hier acht nieuwe appartementen te bouwen.

In januari zal de sloop starten van het gebouw, hiervoor in de plaats komen acht appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De woningen op de begane grond beschikken over een voor- en achtertuin. De appartementen op de bovenverdieping hebben een balkon en een zolder waardoor er meer woonoppervlak is. Uiteraard worden de woningen duurzaam afgewerkt. Zo worden ze voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en worden ze geheel gasloos uitgevoerd. De woningen zijn dus energiezuinig en leveren de nieuwe bewoners een grote besparing op de kosten voor energie op. De verwachting is dat de appartementen in november 2021 opgeleverd worden.

Dit nieuwbouwproject sluit mooi aan bij de onlangs ondertekende prestatieafspraken tussen Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg. Hierin staat niet alleen beschreven hoeveel huurwoningen er gebouwd worden in 2021, maar ook wordt er verder gekeken, het gaat om duurzaamheid, levensloop bestendig bouwen en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Met de bouw van deze appartementen wordt daar meteen aan voldaan. De woningen zijn straks beschikbaar voor alle doelgroepen, maar gezien de ligging van de appartementen, midden in het centrum van Hardenberg, zijn de benedenwoningen zeer geschikt voor senioren. De verwachting is dan ook dat er veel interesse zal zijn voor deze appartementen.

 

De verhuur zal in het tweede kwartaal van 2021 van start gaan. Meer informatie hierover volgt.

TrompstraatVechtdal Wonen

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.