Plannen voor zorgcomplex in Kloosterhaar

17-07-2018

Beter Wonen Vechtdal, Baalderborg Groep, Plaatselijk Belang Kloosterhaar en Janine van Braam hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek voor de realisatie van een zorgcomplex in Kloosterhaar. Beoogde locatie is de leegstaande supermarkt en winkel waar voorheen Van Braam Mode was gevestigd. De komende maanden worden de plannen verder onderzocht. Hiervoor worden gesprekken gevoerd met de Gemeente, omwonenden en de betrokken partijen.

Wonen met zorg

Het project lijkt op de bestaande locaties Muldershoek in Bergentheim en de Nieuwe Wever in Slagharen waar woonvormen zijn gecombineerd met zorg. ”We zetten als Baalderborg Groep in op kleinschalige, gecombineerde woonvormen. Waar we voor de oorspronkelijke bevolking in het dorp uitstekende zorg bieden in alle fasen van het leven. De nieuwe locatie in Kloosterhaar past daar prima in.” Aldus Jeroen Vos, divisiemanager ouderenzorg van de Baalderborg Groep.

‘Kloosterhaar voor elkaar!’

Vijf jaar geleden is het plan, ‘Kloosterhaar voor elkaar!’ opgesteld. Een van de onderdelen is dat wonen, zorg en welzijn goed ingevuld wordt. ‘’Onze inwoners willen graag in het dorp blijven wonen tot het écht niet meer kan. Een zorgcomplex als deze biedt dus uitkomst.’’ Aldus Ruud de Jong, Plaatselijk Belang Kloosterhaar.

Informatiebijeenkomst

Donderdag 19 juli tussen 20.00 en 21.30 uur zijn geïnteresseerden welkom tijdens de inloopbijeenkomst in Dorpshuis ’t Haarschut in Kloosterhaar.

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.