Toch geen woonzorgvoorziening in Kloosterhaar

08-11-2018

Er komt geen woonzorgvoorziening in Kloosterhaar. In de afgelopen maanden onderzochten Beter Wonen Vechtdal, de Baalderborg Groep en Plaatselijk Belang Kloosterhaar de mogelijkheden om op de plaats van Van Braam Mode een dergelijke voorziening te vestigen. De definitieve resultaten van dit onderzoek zijn onlangs afgerond en hebben helaas niet geleid tot het gewenste resultaat.

De initiatiefnemers wilden in Kloosterhaar een kleinschalige, gecombineerde woonvorm realiseren die het mogelijk zou maken dat de oorspronkelijke bevolking tot op hoge leeftijd met zorg in het dorp kan blijven wonen. Het woon-/zorgcomplex sloot ook aan bij het plan ‘Kloosterhaar voor elkaar!’ dat vijf jaar geleden is opgesteld.

Spijtig

Bijzonder spijtig’, noemen Cees Naberman van Beter Wonen Vechtdal en Martin Kirchner van de Baalderborg Groep het resultaat, ‘vooral voor Kloosterhaar, want de behoefte aan het kunnen blijven wonen in Kloosterhaar mét zorg blijft bestaan’. Naberman noemt in dat kader de positieve drive van zowel Plaatselijk Belang Kloosterhaar als Janine van Braam om wonen in Kloosterhaar toekomstbestendig te maken.

De inwoners van Kloosterhaar zijn woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd over de uitkomst van het onderzoek.

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.