Aanneemovereenkomst ondertekend: de Vechtspille in zicht

Op 11 mei hebben Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen en Peter Vollenbroek, algemeen directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg, de aanneemovereenkomst ondertekend van het project de Vechtspille in het centrum van Hardenberg.

Binnenkort start de bouw

Op korte termijn wordt door Vechtdal Wonen een start gemaakt met de bouw van 25 appartementen voor de sociale verhuur: de Vechtspille. Deze betaalbare huurwoningen zijn gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Hardenberg, aan de rand van de Vecht.

De woningen in de Vechtspille

De 25 woningen met een gebruiksoppervlak van ca. 63 tot 66m² zijn verdeeld over 7 bouwlagen in een nieuw woongebouw in de wijk de Kruserbrink. De achterzijde van het woongebouw grenst aan de Vecht waardoor men direct toegang heeft tot het voet- en fietspad op de dijk. Een deel van de woningen kijkt vrij uit over de rivier en uiterwaarden.

Gasloos en zonnepanelen

De woningen zijn gasloos uitgevoerd. Daarmee wordt het verwarmen van de woning en het warmwater verzorgd door een warmtepomp. De woning is voorzien van vloerverwarming en werkt op lage temperatuur. Dit werkt anders dan de traditionele hoge temperatuursystemen die de meeste mensen gewend zijn. Op het platte dak van het gebouw zijn zo veel mogelijk zonnepanelen geplaatst, waarvan een deel aan elke woning wordt gekoppeld en dus zelfopgewekte stroom gebruikt wordt. De woningen zijn energiezuinig en leveren een grote besparing op de kosten voor energie op.

Martijn Rink: “De vraag van senioren, starters en jonge gezinnen naar betaalbare huurwoningen was bepalend voor het bouwprogramma van de Vechtzone. De unieke locatie aan de Vecht in het groen, is prachtig. We zijn dan ook ontzettend blij dat we op korte termijn samen kunnen starten met de bouw van deze schitterende appartementen.” Peter Vollenbroek kan dit alleen maar beamen en is blij en trots op de voortzetting van de reeds langdurige samenwerking met Vechtdal Wonen.