Bouw 148 woningen en appartementen De Vechte start dit najaar

De bouw van het eerste appartementengebouw in het gebied Vechtzone in Hardenberg start in het najaar. In totaal komen er 148 nieuwe woningen. Het nieuwbouwproject heet ‘De Vechte’. Van Wijnen gaat de woningen en appartementen ontwikkelen en bouwen in opdracht van Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg. De partijen hebben de afspraken hiervoor ondertekend. De bouw start eind 2023 en duurt tot halverwege 2027. Op woensdagavond 28 juni is er een inloopbijeenkomst over De Vechte.

Het nieuwbouwproject De Vechte komt tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. De flats die hier nu nog staan worden gesloopt. Ze maken plaats voor 148 woningen. Het gaat vooral om appartementen en enkele eengezinswoningen. Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg werken samen bij het project. Het bestemmingsplan om dit mogelijk te maken is klaar en onherroepelijk.

De partijen hebben Van Wijnen gekozen om de bestaande flats te slopen en de nieuwe woningen en appartementen te ontwikkelen en te bouwen. Van Wijnen richt ook de openbare ruimte in het gebied in.

Nieuwbouwproject De Vechte

Van Wijnen heeft samengewerkt met Groosman Architecten, Witteveen+Bos en Van der Wiel om het plan voor nieuwbouwproject De Vechte verder uit te werken.

Daarbij gebruiken en versterken zij de kwaliteiten in het gebied, zoals de Vecht en het groen. De nieuwe woningen en appartementen vormen de overgang van een stedelijke omgeving naar een groene omgeving. De nieuwe gebouwen passen bij de omgeving en de parkachtige sfeer. Alles krijgt een modern en eigentijds karakter. In de openbare ruimte komt veel groen. Dit voorkomt wateroverlast. En  zorgt voor verkoeling op warme dagen. Door dit project is ook het noordelijke deel van het centrum klaar voor de toekomst. En heeft het stadsfront van Hardenberg het gezicht weer naar de Vecht gekeerd.

Vijf nieuwe gebouwen en eengezinswoningen
Het nieuwe gebouw De Vechtvliet komt het meest westelijk, naast het nieuwe gebouw De Vechtspille dat al in aanbouw is. De Vechtvliet vormt letterlijk de overgang van hoogbouw naar laagbouw. En krijgt 23 ruime koopappartementen. Daarnaast komt De Vechtbrink. In dit woongebouw komen 35 sociale huurwoningen.

Het gebouw De Vechthage biedt ruimte aan 31 koopwoningen in het middensegment.
Bij de rotonde aan de Parkweg komt gebouw De Vechtborg met 53 sociale huurwoningen en een blok met 6 eengezinswoningen.

De bouw start dit jaar en duurt tot halverwege 2027
De bouw van De Vechtborg start als eerste in het najaar van 2023. De bouw duurt ongeveer een jaar. De bestaande flats aan de Kruserbrink worden begin 2025 gesloopt. Daarna start de bouw van De Vechtbink, De Vechtvliet en De Vechthage. Het totale nieuwbouwproject De Vechte is in de eerste helft van 2027 klaar.

Inloopbijeenkomst op 28 juni
Op woensdag 28 juni wordt het woningbouwproject De Vechte getoond tijdens een inloopbijeenkomst in theater de Voorveghter aan het Badhuisplein in Hardenberg. De inloopbijeenkomst begint om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn er afbeeldingen van de gebouwen te bekijken en is er informatie over de plannen. Medewerkers van Van Wijnen, Vechtdal Wonen, het CPO en de gemeente Hardenberg geven uitleg over de plannen. Alle buurtbewoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Een gebouw dat toekomstige bewoners zelf bouwen
In de oostelijke hoek van het gebied komt een gebouw circa 12 koopappartementen. Dit gebouw wordt in opdracht van een vereniging van toekomstige bewoners in ‘collectief particulier opdrachtgeverschap’ (CPO) gebouwd. En is geen onderdeel van de opdracht aan Van Wijnen Projectontwikkeling.