Video's

Voor verschillende projecten maken wij video's om u een beter beeld te geven. Bekijk hieronder per project wat we allemaal gedaan hebben. Veel kijkplezier!

Hemink en Vechtdal Wonen slaan de handen ineen om bijna 300 woningen te verduurzamen. Duurzaamheid is natuurlijk meer dan het energiezuinig maken van woningen. We werken intensief samen aan duurzame relaties. In de serie 'Goed voor elkaar' krijgt u een kijkje achter de voordeur. Want achter iedere deur schuilen bijzondere verhalen.

De videoreeks ‘Goed voor elkaar’ bestaat uit 6 afleveringen

#1 Bij Joop en Dien
We beginnen met Joop en Dien. Twee buurmannen die goed voor elkaar zorgen. Dien woont nog niet zo lang in Nederland. Joop biedt hem, waar nodig, graag de helpende hand. Joop kan fysiek niet meer alles zelf en daar helpt Dien hem dan graag weer bij. Samen tuinieren, of een dagje naar Giethoorn. Kijkt u mee?

 

#2 Bij buurvrouw Anneke
Voor de tweede video zijn we bij buurvrouw Anneke. Sinds het overlijden van haar man is Anneke alleen, het is stil in huis. Het rumoer in de straat vindt ze dan ook niet erg. Ze verwent de bouwvakkers graag met haar zelfgebakken pannenkoeken. Kijkt u mee?

 

#3 Bij oom Henk
Dierbare herinneringen aan de wand, een zigeunerjongetje ingelijst, een antieke fauteuil voor het raam. We zijn bij Oom Henk thuis. Henk woont hier al 53 jaar en heeft in zijn leven heel wat meegemaakt en uitgespookt. Hij geniet van deze plek en wil er beslist niet meer weg. Zelfs niet voor een operatie in het ziekenhuis. Deze week wordt door Hemink de centrale verwarming geïnstalleerd. En ook de boiler gaat eruit. Gezellig eigenlijk, al die mensen over de vloer. Het is een zoete inval, zo te zien.

 

#4 Bij Gait
Zoals Gait zegt: ‘Kom d’r in, dan kuj d’r uut kiek’n!’. Onze wijkconsulente Danielle is samen met Hemink bij Gait op bezoek om vragen over zijn energierekening te beantwoorden. Gait, een einzelgänger, die van dag tot dag leeft en van een geintje houdt nodigt ons uit bij hem thuis. Hij heeft zelfs broodjes voor iedereen! Kijk u mee?

 

#5 Bij Jan, van Riek
Het dak gaat eraf en de ramen worden vervangen bij Jan en Riek. Koud! Maar dan haalt Jan een prachtige pipowagen op met zijn Fordson Major, een authentieke trekker. Jan is een hardwerkende man, die keihard door gaat, al zegt zijn lijf al jaren wat anders. De goedlachse Riek steunt hem door dik en dun en samen genieten ze van het weidse leven om hun heen.

 

#6 Bij Marietje en Asmayt
Marietje moest wel even slikken toen ze hoorde dat er een gezin uit Eritrea met vijf kinderen naast haar zou komen wonen. Eenmaal op het tuinbankje in de zon, pakten de buurvrouwen elkaars hand en besloten ze, zonder elkaar te verstaan, dat ze zussen werden ‘hafti en hafti’. Goed voor elkaar, de titel van deze serie zegt het al. Dat kan dus ook als je een andere taal spreekt.

#7 Ook in het nieuwe jaar!

Goed voor elkaar betekent…

…dat we er fijn bij zitten
…dat we er voor elkaar zijn, juist in moeilijke tijden
…zeggen wat je doet en doen wat je zegt
…een goede buur zijn voor elkaar
…intensief samenwerken
Het betekent dat we het samen doen. Ook in het nieuwe jaar!

Credits:
Opdrachtgevers: Vechtdal Wonen en Hemink
Concept: BKIJKS filmmakers
Director, editor: BKIJKS - Barbara de Baare
Camera: Tamino Parren en Coen van Ouwerkerk
Music: MJP Sound Grading
Graphics: BKIJKSIn veel gemeenten zijn flinke wachtlijsten voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer aanbod bij. Alleen voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning is het lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar wel dringend een woning nodig. Met de zogenaamde ‘Tiny Houses’ bieden we woningen aan voor hen.

Onze collega Rianne; ''Als wijkconsulent kun je echt het verschil maken. Ik spreek veel mensen en steeds vaker hoor ik de verhalen achter hun leven. Waarom de dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Als wijkconsulent kan ik ze weer sturen naar een opwaartse spiraal.''


Iedereen wil natuurlijk graag een goed geïsoleerde woning met zo min mogelijk energieverlies. Maar de kieren en gaten in een woning, zijn voor vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen juist heerlijke verblijfsplekken. Misschien heeft u deze medebewoners ook, zonder dat u dat in de gaten heeft!

Het zijn vaak beschermde diersoorten waar we zuinig op moeten zijn. Ons bezit ligt in natuurrijk gebied, dus wij hebben als woningcorporatie de verantwoordelijkheid om de natuur te beschermen.

Voordat wij onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren, wordt eerst de flora en fauna in kaart gebracht. Voorheen gebeurde dit per wijk. Om ons hier een voorsprong in te geven, met oog op toekomstige onderhoudsprojecten, zijn we een uniek project gestart.

Samen met Eelerwoude hebben we de flora en fauna voor de hele gemeente Hardenberg in kaart gebracht. Ook dragen we bij door o.a. het aanbrengen van nestkastjes voor vogels en vleermuizen. Heeft u ze al gezien? In deze video gaan we mee op pad met Vincent, ecoloog bij Eelerwoude. Vol passie laat hij ons de veelzijdigheid van ons werk zien. Kijkt u mee?

PARTNERS:
Eelerwoude uit Goor
Provincie Overijssel

CREDITS:
Concept: BKIJKS filmmakers
Director, editor: Barbara de Baare
Camera: Jonathan van de Kraats | Camvision


Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.