Overname complex Vechtvoorde versterkt middenhuursegment

Per 1 juni 2023 neemt Vechtdal Wonen appartementencomplex Vechtvoorde in Hardenberg over van een commerciële investeringsmaatschappij. Het complex bestaat uit 32 appartementen, 12 eengezinswoningen en een bedrijfsruimte. Het is een mooie kans voor Vechtdal Wonen om dit complex te behouden voor het middenhuursegment, op een prachtige locatie middenin ons werkgebied.

Vechtdal Wonen

Naast het ontwikkelen en aanbieden van sociale huurwoningen, richt Vechtdal Wonen zich ook op het middensegment. “Dit doen we om doorstroom te bevorderen, het aanbod te kunnen verbreden en diverse doelgroepen te kunnen bedienen”, vertelt Gabriël Kaplan, Manager Vastgoed & Bedrijfsvoering.

Middenhuursegment

De laatste jaren is de vraag naar middenhuurwoningen toegenomen. Dit wordt met name veroorzaakt doordat de koopwoningprijzen fors zijn gestegen. Hierdoor is het lastiger geworden om een huis te kopen, wat met name middeninkomens raakt omdat het hen ontbreekt aan een betaalbaar alternatief. Het aanbod van huurwoningen in dit segment blijft echter achter bij de vraag. Dit komt mede doordat het realiseren van nieuwe woningen in het middenhuursegment voor veel ontwikkelaars een uitdaging is als gevolg van hoge bouwkosten en stijgende rentes. Daarom is het belangrijk dat er meer aandacht komt voor het middenhuursegment, zodat er voldoende betaalbare huurwoningen beschikbaar blijven voor mensen met een middeninkomen. “Door de aankoop van deze woningen kunnen wij de doorstroming van de sociale huur naar het middensegment stimuleren en daarmee meer ruimte creëren in de bestaande sociale woningvoorraad. De appartementen in de middenhuur worden met deze aankoop beschikbaar gehouden voor huurders met een middeninkomen”, aldus Gabriël Kaplan, Manager Vastgoed & Bedrijfsvoering.

Informatie huidige bewoners

De huidige bewoners zijn deze week geïnformeerd over de overname en er wordt komende week een informatiebijeenkomst georganiseerd. Voor de huidige bewoners verandert er weinig. De bestaande huurovereenkomsten blijven van kracht.